Despre extensiile de gene

Cu siguranță orice femeie își dorește să aibă gene cât mai dese și cât mai lungi, eventual mai lungi și mai dese decât i-a dat natura.

Alternativele sunt simple: aplicarea de gene false, care pot fi extensii, smocuri sau bandă.

Dacă genele false smocuri sau bandă pot fi aplicate de către oricine, aplicarea extensiilor de gene poate fi realizată doar de către profesioniști specializați în acest procedeu. Folosirea extensiilor de gene este cea mai bună alegere pentru că generează un aspect natural al genelor, fără să se vadă că există adaosuri, existând, în schimb, un plus de volum, lungime și intensitate a culorii.

Durata execuției, adică a aplicării extensiilor pe gene, variază între o ora și jumătate și 3 ore, în funcție de experiența specialistului, de îndemânarea dobândită de acesta de-a lungul timpului și de densitatea naturală a genelor clientei.

Durata de viață a extensiilor de gene este direct proporțională cu durata de viață a genelor noastre naturale. deoarece procedeul de aplicare constă în lipirea unui fir de extensie pe un fir de geană naturală. Genele naturale au o rată de viață de maximum 6-7 săptămâni. La momentul aplicării extensiilor de gene, firele de păr se află în diverse stadii de viață (anagen, catagen sau telogen), iar aceste stadii sunt mult mai scurte decât la firele de păr de pe cap. Astfel, în momentul aplicării, unele fire sunt puiuți, unele sunt mature, iar altele sunt în ultimă fază, când stau să cadă. Profesionistul face diferența între puiuți și firele adulte și aplică extensii doar pe firele mature. Din păcate, nu are cum să știe care dintre aceste fire sunt în stadiul final și câte vor cădea în zilele următoare. Astfel, după 2-3 săptămâni, de la aplicare, cam o treime din totalul firelor de gene cad, lăsând loc altora ce abia au crescut.

Din cauza procesului ciclic de regenerare a genelor apar goluri, după aplicarea extensiilor, la aproximativ 2-3 săptămâni. Astfel, este nevoie de operațiuni care să întrețină extensiile. În limbajul stiliștilor. la "întreținere" se adaugă fire de extensii pe firele de gene noi crescute, mature. Dacă întreținerea se face regulat, la fiecare două săptămâni, aspectul extensiilor va fi ca în prima zi și genele vor arăta superb.